Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
The adventure of a lifetime Part 1 Asia

The adventure of a lifetime Part 1 Asia

Menu
VISA

VISA

VISA

Cum o sa visitam mai multe tari, problema vizelor este une importanta.

Deci pentru un pasaport romanesc pentru visitele in scop turistic avem nevoie de viza pentru a intra in tarile urmatoare: Myanmar, Thailanda, Vietnam, Laos, Cambodia.

Pentru Malaezia , Japonia si Indonezia putem sa intram si fara visa.

Pentru toate tarile pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni .

Myanmar, viza o poti cere la ambasada sau poti face o cere pe internet si costa 50$. http://evisa.moip.gov.mm/ .

Scrisoarea de invitatie poate fi utilizata doar la vamele din aeroporturile internationale si e nevoie de un bilet intors (noi nu avem pentru ca o sa traversem frontiera terestra, o sa incercam sa le explicam proiectul nostru si speram sa ne lese sa intram, bineinteles o sa le arat rezervare la hotel in Thailada, biletul de avion de iesire din Thailanda, viza pentru ai convinge ca nu o sa raman la ei).  Durata maxima de sedere est de 28 de zile.

Thailanda, putem obtine Visa on Arrival pentru 15 zile , trebuie sa aratam ca avem 10.000 Bath et sa platim suma de 1 000bath, plus alte documente :  http://www.thaiembassy.org/bucharest/en/services/2723/28193-Visa-on-Arrival.html

Sau daca vreti sa petreceti mai mult timp puteti opta pentru o viza de 60 zile ce o cereti la cosulat. Ea costa 30€. In cazul meu am cerut-o la consulatul din Lyon. Am obtinut-o pe loc dupa prezentarea dosarului complet (pasaport+ copie, +2 poze, +justificatif de rezidenta in Lyon,+ justificatif de venit, justificatif al biletului dus/intors). In cazul meu nu am avut biletul dus pentru ca vrem sa traversam frontiera dintre Myanmar et Thailanda pe jos, dar am dat biletul dus in Myanmar si rezervarea la hotel de la prima noapte.

Vietnam, viza trebuie ceruta la ambasada. In Franta ea costa destul de mult 115€ prin corespondenta. Eu am optat de a trece printr-un intermediar. Un site internet care iti obtin o scrisoare de invitatie oficiala sub baza caruia poti obtine viza in aeroport la vama. Serviciul costa cam 20$, in plus de pretul vizei.  In ianurie 2016, am vamesul nu mi-a cerut bani pe viza, am scutit 45$, nu stiu de ce si cum ; Sper sa mearge si data viitoare. Durata maxima este de 30 de zile pentru viza de turism.Atentie, sunt multe situri frauduloase! eu am mers cu http://www.vietnam-visa.com/

Puteti sa o cereti direct sur le situl oficial https://visa.mofa.gov.vn/Homepage.aspx

Pentru Laos si Cambodia, e foarte simplu , un pasaport, o poza si 30$ la aeroport sau frontiera terestra pentru a avea o viza de 30 de zile.

Singura diferenta cu un pasaport francez este in Thailanda, francezi nu au nevoie de viza pentru calaroriile in scop turistic pentru o perioada de 30 de zile.

Sper ca articolul acesta va est folositor daca va-ti gandit sa calatoriti in Sud Estul Asiei.

Daca doriti mai multe detalii sau aveti intrebari lasati-mi un comentariu.

VISA